Breivik har frasagt seg morsarven

Ter­ror­døm­te An­ders Behring Brei­vik (34) har sagt nei til all arv etter sin av­døde mor. Av­gjø­rel­sen ble tatt lenge før mo­rens døds­fall i mars i år.

Det be­kref­ter hans ad­vo­kat Tord Jor­det, som også er tes­ta­ments­full­byr­der for moren Wen­che Behring Brei­vik, over­forVG.

- Den av­gjø­rel­sen ble tatt lenge før mo­rens døds­fall. Han øns­ket at hun skul­le stå fritt til å tes­ta­men­te­re sine ei­en­de­ler til andre per­soner og for­mål, sier Jor­det til avi­sen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Iføl­ge Jor­det er det ikke uten­ke­lig at en av grun­ne­ne til at Brei­vik har gitt av­kall på arven, er at han ikke øns­ker at arven skal for­svin­ne i stats­kas­sen. I til­legg til å bli dømt for ter­ror er Brei­vik også dømt til å be­ta­le en enormt høy er­stat­ning både til sta­ten og til etter­lat­te og ofre for ter­ror­hand­lin­ge­ne.

- Det er na­tur­lig å anta at han ikke har øns­ket å be­ri­ke stats­kas­sen, sier Jor­det til VG.

Mo­rens lei­lig­het er lagt ut til salg med en verdi­takst på 3,7 mil­lio­ner kro­ner. Iføl­ge avi­sen er det Brei­viks søs­ter i Los An­ge­les og hen­nes barn som arver meste­par­ten. Deler av arven skal også gå til vel­de­di­ge for­mål.

Wen­che Behring Brei­vik døde 22. mars i år etter lang tids syk­dom. Hun ble 66 år gam­mel. (©NTB)