Brannmannskaper anklages for togkatastrofe

Po­li­ti­et har åpnet kri­mi­nal­et­ter­forsk­ning av tog­ulyk­ken som kos­tet minst 15 men­nes­ker livet i Ca­na­da i hel­gen. Fort­satt er rundt 35 sav­net.

Det er funn av bevis som gjør at po­li­ti­et har iverk­satt etter­forsk­ning, opp­lys­te po­liti­sjef Michell For­get i pro­vin­sen Que­bec på en inn­holds­fat­tig presse­kon­fe­ran­se tirs­dag kveld. Etter­fors­ker­ne kon­sen­tre­rer seg om å finne ut hvor­vidt brem­se­ne på toget ble ut­løst da det sto par­kert i byen Nan­tes over ti kilo­me­ter unna Lac-Megan­tic, skri­verBBC.

Gods­to­get med 72 vog­ner fylt av rå­olje satte hele by­kjer­nen i brann da det lør­dag mor­genbras­te inn i små­byen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Sam­ti­dig an­kla­ger tog­sel­ska­pet MMA brann­mann­ska­per for å ha fri­gitt brem­se­ne på toget da de ble til­kalt for å sluk­ke en liten mo­tor­brann i et av de fem lo­ko­mo­ti­ve­ne da toget sto par­kert i Nan­tes. Mann­ska­pet på toget hadde nem­lig latt mo­to­ren i et av lo­ko­mo­ti­ve­ne stå på for å holde brem­se­ne i gang da de for­lot det par­ker­te toget rundt mid­natt fre­dag.

- Brann­mann­ska­pe­ne sluk­ket bran­nen med et slok­kings­ap­pa­rat. For å gjøre det måtte de også skru av mo­to­ren på det førs­te lo­ko­mo­ti­vet. Det førte til ka­ta­stro­fen, sier MMA-sjef Ed­ward Burkhardt til avi­sen La Pres­se.

Po­li­ti­et opp­ly­ser at det ikke ser ut til at hen­del­sen kan knyt­tes til ter­ro­ris­me. (©NTB)