Bråk etter omstridte artikler i Ny Tid

Liv Tørres trekker seg som styremedlem i Ny Tid, blant annet på grunn av det hun kaller konspirasjonsteorier i en av utgavene i sommer.

Liv Tørres, direktør ved Nobels Fredssenter, har siden juni sittet som styremedlem i Ny Tid. Hun bekrefter at hun trakk seg fra styret mandag, ifølgeABC Nyheter.

– Måten avisens profil har utviklet seg på, blant annet med konspirasjonsteoriene som ble presentert i en av utgavene i sommer, er blant årsakene til at jeg valgte å trekke meg, sier Tørres.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I septemberutgaven av Ny Tid spekuleres det på om den spanske regjeringen sto bak terrorangrepet i Barcelona i august, og om angrepet på World Trade Center i 2001 var en kontrollert sprengning.

Ny Tid distribueres til Klassekampens 21.000 abonnenter som bilag i avisa, og redaktør i Klassekampen, Bjørgulv Braanen, sier tilAftenposten at de vil vurdere avtalen de har med Ny Tid.

– Det bør ikke være noe forbud mot å bringe konspirasjonsteorier til torgs. Men jeg syns kanskje at Ny Tid beveger seg i en retning hvor de legger litt vel mye redaksjonell tyngde bak dette prosjektet sitt. Det gjør meg betenkt, sier han.

I tillegg har journalist Emma Tollersrud ved en feiltakelse blitt oppført som forfatter av Barcelona-saken, selv om hun ikke har noe med artikkelen å gjøre. Truls Lie, redaktør i Ny Tid, beklager navnefeilen på det sterkeste, men sier de har gode argumenter for å trykke saker om alternative teorier om angrepene.

– Mange eksperter har funnet mangelfulle trekk ved de offisielle forklaringene etter 9/11, og som nisjeavis er det vårt ansvar å videreformidle dette, sier Lie.