Bombing og granatangrep på Gazastripen

En palestinsk kvinne på Gazastripen er drept i de verste militære sammenstøtene mellom Israel og Hamas-bevegelsen siden 2014.

SISTE:  – Granater ble igjen skutt mot styrker nær grensen til Gaza, heter det i en uttalelse fra den israelske hæren fredag morgen.

Fredag formiddag besluttet Israel å gjengjelde angrepet. Israelske kampfly ble sendt på vingene for å beskyte Hamas-mål, ifølge hæren.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Konflikten blusset opp onsdag da palestinske militante fyrte av granater mot Israel. Angrepet ble besvart av Israel torsdag med flyangrep.

Angrep også torsdag

Israelske kampfly angrep torsdagHamas-posisjoner iGaza by og andre steder i det palestinske området for andre dag på rad. Samtidig har Hamas skutt granater mot Israel.

Granater er blitt skutt motsatt vei av israelske stridsvogner utplassert ved grensa. Forrige gang det var direkte militære sammenstøt mellom israelske og palestinske bakkestyrker, var under krigen på Gazastripen i 2014.

LES:Nye angrep mot Gaza

En 54 år gammel kvinne ble drept da en stridsvogngranat eksploderte sør i det palestinske området, ifølge et lokalt sykehus. Minst to voksne palestinere og tre barn skal ha blitt såret i de israelske angrepene.

Fant tunnel

Samtidig som konflikten har blusset opp, har den israelske hæren oppdaget en ny tunnel fra Gazastripen og inn i Israel. Den skal befinne seg nesten 30 meter under bakken.

Israel er stadig på leting etter hemmelige tunneler som kan brukes av væpnede palestinske grupper som vil krysse grensa for å gjennomføre angrep. Forrige gang en underjordisk gang ble funnet, var for få uker siden.

LES:Hamas-medlem avslørte tunneler

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Økt spenning

Hamas' militære fløy, Ezzedin al-Qassam-brigadene, sier i en uttalelse at de er klare til å svare på de israelske flyangrepene.

– Vi vil ikke akseptere at denne aggresjonen fortsetter, heter det i uttalelsen.

Den israelske hærens talsmann Peter Lerner sier flyangrepene ble iverksatt som svar på at Hamas først hadde avfyrt granater mot Israel.

– Det siste døgnet har vi registrert minst seks tilfeller der Hamas har utført angrep mot oss, sa Lerner torsdag. Han la til at Israel ikke har noen interesse i at konflikten eskalerer ytterligere.

Kilder nær Hamas opplyser atEgypt har gjort fremstøt overfor Hamas og Israel for å dempe den økte spenningen.