DREPT: 38 mennesker ble skadd og en person mistet livet i bombeangrepet i Jerusalem tidligere denne uken. Kvinnen som døde var bibeloversetter. Foto: Marina Passos og Wycliff Bible Translation

Bomben drepte bibeloversetter

Den 59 år gamle kvinnelige turisten som ble drept i en bombeeksplosjon i Jerusalem onsdag, var bibeloversetter Mary Gardner fra Scotland.

Mary Gardner som ble drept i eksplosjonen ved Sentralbusstasjonen i Jerusalem var i Israel for å lære seg hebraisk. Hun bodde på Home of Bible Translators, og var onsdag på veg for å besøke en venninne da hun ble drept.

Mary kommer fra Scotland og har de siste 18 årene oppholdt seg i det afrikanske landet Togo der hun har arbeidet med å oversette Nytestamentet til landets nasjonalspråk.
- Hun stortrivdes i Israel og syntes det var storartet å være sammen med andre studenter fra hele verden, forteller en kilde som står henne nær, til DagenMagazinet.

Direktøren for Bibelselskapet i Togo er rystet over nyheten. Han ber om forbønn for hennes familie og at Gud må bli æret også gjennom denne tragiske hendelsen.
Mary var i Israel for å lære hebraisk og bli konsulent for oversettelse av Det gamle testamente til togolesisk. De 18 årene hun hadde tilbrakt i Togo, hadde hun oversatt Nytestamentet, og forberedte seg nå på å ta fatt på Gamletestamentet.

Storbritannias ambassadør til Israel Mattew Gould og generalkonsul Sir Vincent Fean la torsdag ettermiddag ned krans på åstedet der Mary Gardner ble drept onsdag.
- Dette var en kaldblodig og avskyelig terrorhandling rettet mot uskyldige sivile, sa Gould ved kransnedleggelsen.
Det israelske politi hadde store problemer med å identifisere den britiske kvinnen som ble drept fordi hun ikke hadde på seg identifikasjonspapirer da eksplosjonen skjedde. 38 personer ble skadd, to av dem alvorlig.DM