Bombe ved moske i Gaza

NETZARIM/NACHLIEL (INN) Tre israelske soldater har blitt drept av en bombe ved en moske i Gaza torsdag morgen.

Bomben eksploderte ved en konvoi av sivile og militære kjøretøy ved det jødisk bebodde Netzarim. Terroristene gjemte seg bak moskeen og detonerte eksplosivene ved hjelp av fjernkontroll, i følge medierapporter. Et av offrene ble drept momentant og de to andre brant i hjel inne i stridsvognen av typen Merkava. Det skal enorme mengder eksplosiver til for å kunne totalskade en tank av denne typen.

En person ble alvorlig såret i angrepet og en moderat såret. De sårede har blitt tatt i helikopter til Soroka-sykehuset i Beer Sheva. Området ble sperret for trafikk.

En stridsvogn av typen Merkava ble bombet og totalvraket for kort tid siden i samme område.Merkavaen har blitt kalt verdens sikreste tank og det tok 50 kilo høyeksplosiver for å tilintetgjøre den.

Soldaten Gil Badihi, 21, fra Nataf ble drept av skudd i A-Tira i Ramallah i går. Badihi ble truffet i hodet og ble tatt til Hadassa-sykehuset i Jerusalem hvor han senere døde.

Israeleren Yosef Itzhak Primo, 40, ble stukket ned i sitt hjem går kveld i Nachliel i Samaria. En palestiner brøt seg gjennom sikkerhetsgjerdet rundt stedet og inn i huset hvor han stakk mannen ned.

Primo ble tatt til sykehuset i Tel Hashomer for behandling. Terroristen slapp vekk og sikkerhetsstyrker satte i gang et søk etter ham.

To palestinere har blitt drept av skudd i Wadi Joz torsdag formiddag. Omstendighetene rundt drapene er enda ikke klarlagt.

Ytterligere to palestinere har blitt drept av israelske styrker i Betlehem i løpet av natten. Mennene tilhørte Tanzim-Fatah som er under Yassir Arafats ledelse. Betlehem er kjent som Tanzims kjerne.

Inger Neuman Egholm - Israelnetz