BOMBET: Redaktør i det satiriske magasinet Charlie Hebdo holder fram en forside av temanummeret om den arabiske våren. Natt til onsdag ble redaksjonen utsatt for et brannbombeangrep. Foto: ALEXANDER KLEIN, AFP Photo/Scanpix

Bombe mot satire-magasin i Paris

Redaksjonslokalene til det franske satiremagasinet Charlie Hebdo karikerte profeten Muhammed.

Charlie Hebdo har i disse dager et temanummer om den arabiske våren ute og har i anledning dette omdøpt seg selv til Sharia.
Profeten Muhammed er oppgitt som gjesteredaktør, og førstesiden preges av en karikaturtegning av ham, ledsaget av teksten «100 piskeslag om du ikke dør av latter».

Ifølge øyenvitner kastet ukjente en brannbombe inn gjennom et vindu i redaksjonen i 1-tiden natt til onsdag. Ingen kom til skade, men de materielle ødeleggelsene ble store.
- Alt ble ødelagt, forteller øyenvitnet Patrick Pelloux.

Magasinets utgiver, som bare er kjent under tilnavnet Charb, er overbevist om at ytterliggående islamister står bak nattens angrep.
- Vi har mottatt flere protester, trusler og fornærmelser på Twitter og Facebook, og disse har vi videresendt til politiet, forteller han.
Temanummeret om den siste tids hendelser i den arabiske verden er ifølge utgiveren en feiring av at islamistpartiet Ennahda seiret under valget i Tunisia, samt at Libyas nye makthavere nylig forsikret om at landet i framtida skal styres etter islamsk sharialovgivning.
To muslimske organisasjoner saksøkte i 2007 Charlie Hebdo for å ha gjengitt de omstridte danske karikaturene av profeten Muhammed, men saken kom aldri for retten.
NTB