Ble truet etter homoparade

Den so­ma­lisk-nors­ke ak­ti­vis­ten og for­fat­te­ren Amal Aden våk­net søn­dag til 146 trus­ler og mel­din­ger på te­le­fo­nen, dagen etter hun del­tok på homo­pa­ra­den i Oslo.

- Søn­dag mor­gen våk­net jeg med 146 trus­ler på te­le­fo­nen, tekst­mel­din­ger og be­skje­der på sva­re­ren min, skri­ver Aden i enkro­nikk i Af­ten­pos­ten ons­dag.

- Selv er jeg les­bisk, mus­lim og so­ma­li­er - det er ingen enkel kom­bi­na­sjon. Det kan være vans­ke­lig for et­nis­ke nord­menn å for­stå hvor vans­ke­lig og vondt det er å være mus­lim og ho­mo­fil. Etter at jeg sto fram som les­bisk, har trus­le­ne hag­let - jeg er blitt spyt­tet på, fått ting kas­tet på meg og blitt truet med døden. Jeg er blitt lig­gen­de våken flere net­ter i for­tvi­lel­se over at min leg­ning kan skape så mye hat, skri­ver hun.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

De fles­te be­skje­de­ne gikk iføl­ge Aden ut på at hun pro­vo­ser­te ved å delta på pa­ra­den og at hun må stop­pes fordi hun er et dår­lig for­bil­de for mus­lims­ke barn og ung­dom­mer. Hun ang­rer li­ke­vel ikke på at hun del­tok:

- Det var en utro­lig opp­le­vel­se å gå der - å opp­le­ve til­hø­rig­he­ten og se glade men­nes­ker som fei­ret sin leg­ning. Jeg reis­te fra Oslo stolt og lyk­ke­lig.

Opp mot 12.000 per­soner tros­set reg­net og del­tok i det farge­rike opp­to­get av ho­mo­fi­le, bil­fi­le og trans­per­soner lør­dag. Kul­tur­mi­nis­ter Hadia Tajik (Ap) gikk først i pa­ra­den sam­men med ut­vik­lings­mi­nis­ter Heikki Eidsvoll Holm­ås (SV) og by­råds­le­der i Oslo Stian Ber­ger Rø­s­land (H). (©NTB)