Haakon Kessel skal lede det globale arbeidet i NMS. Foto: NMS

Bispekandidat skal lede NMS Global

Det Norske Misjonsselskap har ansatt Haakon Kessel som leder for det globale arbeidet.

Han er for tiden sokneprest i Ræge menighet i Rogaland og har tidligere vært misjonær i Japan og ansatt ved hovedkontoret til NMS. Da Stavanger bispedømme i 2019 skulle ha ny biskop, var han en av kandidatene, skriver nms.no.

Ifølge generalsekretær Helge Gaard er stillingen som leder for NMS Global en av de aller viktigste i organisasjonen. Han er svært fornøyd med at Kessel både har misjonærerfaring, kjenner NMS og er en popluær prest.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Han sier videre at de hadde et sterkt ønske om å ansette en kvinne i stillingen, men at de trodde Kessel var den beste kandidaten.

– Det er mange andre sentrale lederstillinger i NMS. I tiden fremover vil vi være opptatt av å få inn flere kvinner i ledende stillinger, sier han til nms.no.

Hessel peker på sin lange historie i NMS når han blir bedt om å forklare hvorfor han forlater en sikker prestestilling for å bli leder av NMS Globald.

– For meg representerer NMS ikke bare en organisasjon, men også en bevegelse av engasjerte mennesker som gjør en viktig og meningsfull innsats mange steder i verden, sier han.