Ungdommer legger ned blomster og tenner lys utenfor skolen Joseph Koenig Gymnasium i Haltern am See nordvest i Tyskland tirsdag kveld. 16 skoleelever og to lærere som hadde vært på utveksling i Barcelona var om bord i flyet som styrtet i de franske alpene tirsdag. Foto: Kirsten Neumann / Reuters / NTB scanpix

Biskopen trøstet elever i Haltern am See

Selv biskopen hadde problemer med å finne de rette ordene da elever og lærere ved skolen Joseph-König mintes sine 18 ofre for flykatastrofen i Frankrike.

– Jeg ble invitert for å si noen ord til elevene og lærerne om sjokk, medfølelse og solidaritet, sier biskop Dieter Geerlings til NTB etter minnemarkeringen på den hardt rammede skolen i den nordvesttyske byen Haltern.

– Selv jeg som er biskop, mangler ord, sier Geerlings, som er hjelpebiskop i det romersk-katolske bispedømmet Münster i Nordrhein-Westfalen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Han forsøkte å trøste elevene. Men han vil ikke prøve å forklare tragedien, spesielt siden omstendighetene rundt flyulykken fortsatt er så uklare.

– Vi kan ikke snakke om at alt dette er Guds vilje. Først og fremst er vi alle rammet. Nå er det tid for å sørge. Etter talene var det mange elever som omfavnet hverandre, gråt og felte tårer, forteller han.

Les også
Fortsatt ukjent om det var nordmenn i ulykkesflyet
Les også
Taleregistratoren skadd i flyulykken i Frankrike
Les også
Fransk avis: Én kan ha overlevd flystyrten
Les også
Ingen overlevende i flystyrten i Sør-FrankrikeGermanwings