OMTALE: Einar Ekerhovd har fått mye omtale etter at han tok en selfie av seg og brudeparet i Os kirke lørdag.

Biskop ber prest slutte med selfie-stunt i vielser

– Han balanserer på stram line mellom en handling som følger en fast liturgi, som skal ha verdighet i seg, og kan fort oppfattes som litt platt.

Lørdag giftet Stine Hjemdal Lekven (29) og Andreas Lekven (33) seg i Os kirke. Da vielsen var ferdig, tok presten en selfie av seg selv med brudeparet i bakgrunnen.

Faksimile av artikkelen i Bergensavisen mandag 24. august.

Biskop Halvor Nordhaug i Bjørgvin ønsker ikke å kommentere saken før han har snakket med Ekerhovd selv, men en drøy time senere er han på tråden med Dagen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Nå har jeg snakket med Ekerhovd, og han forteller at dette er noe han har fått tilbakemeldinger på, og at det bidrar til å løse opp atmosfæren. Hans intensjon har ikke vært å sette fokus på seg selv, men å løse opp i en anspent stemning så folk kan åpne opp for forkynnelsen som kommer etterpå.

– Er det noe du som biskop har sansen for?

– Jeg verdsetter hans gode intensjon, men dette stuntet har jeg ikke sans for, og det har jeg sagt. Han balanserer på stram line mellom en handling som følger en fast liturgi, som skal ha verdighet i seg, og kan fort oppfattes som litt platt. Jeg tror nok at mange er begeistret for det, men jeg antar også at ikke alle synes det er like vellykket. Så mitt råd til Ekerhovd er at han slutter å gjøre det, sier Nordhaug.

Les også
Overraskende vri i vielse