Bildrapet i Klepp: Kvinnen (42) var alene i ulykkesbilen

Har tilstått at hun kjørte på 12 år gamle Olav Hovda som døde i påkjørselen.

Kvin­nen (42) som er sik­tet i bildraps­sa­ken i Klepp i Ro­ga­land, har til­stått å ha kjørt på tolv år gamle Olav Hovda.

- Den sik­te­de kvin­nen har i løpet av det siste døg­net til­stått at det var hun som kjør­te på Hovda. Hun sier hun var alene i bilen. Ut­over det øns­ker vi ikke å gå ut med de­tal­jer, sier lens­mann i Klepp Hans Kyl­ling­stad til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Også kvin­nens 43 år gamle ekte­mann er sik­tet i saken. Han har hele tiden nek­tet for å ha noe med saken å gjøre. Men selv om hans 42 år gamle kone har til­stått, er han ikke sjek­ket ut av saken.

Ikke sjek­ket ut

- Nei, han er frem­de­les va­re­tekts­fengs­let og han er ikke sjek­ket ut av saken. Nå skal vi jobbe vi­de­re med det vi har av opp­lys­nin­ger, sier Kyl­ling­stad, som an­ty­der at de vil gå ut med mer in­for­ma­sjon se­ne­re tirs­dag.

Po­li­ti­et øns­ker ikke å si noe om hvor­vidt kvin­nen var på­vir­ket av al­ko­hol eller rus­mid­ler da hun kjør­te bilen.

De vil hel­ler ikke kom­men­te­re hva som førte til til­stå­el­se, som for ek­sem­pel at man­nen kan ha be­vist at han ikke var i nær­he­ten av åste­det på det ak­tu­el­le tids­punk­tet eller om det var foto av kvin­nen i bilen fra bom­pas­se­rin­gen på Kåsen, i nær­he­ten av ulyk­kes­ste­det.

På­kjørt bak­fra

Po­li­ti­et tok 9. ja­nu­ar be­slag i ulyk­kes­bi­len en grønn Ford Focus sta­sjons­vogn. Bilen, som er en 2000-mo­dell, ble fun­net på et verk­sted i dis­trik­tet, der det ble job­bet med å skif­te ut en knust front­rute på bilen.

Kvin­nen og hen­nes ekte­mann ble på­gre­pet fire dager etter på­kjør­se­len og ble sist tors­dag va­re­tekts­fengs­let i to uker, i iso­la­sjon og med medie­for­bud den førs­te uka.

Tolv år gamle Olav Hovda ble på­kjørt bak­fra mens han og faren gikk på rulle­ski langs La­lands­ve­gen i Klepp fre­dag 4. ja­nu­ar. Gjer­nings­per­sonen kjør­te vi­de­re. Tolv­årin­gen døde dagen etter av ska­de­ne.

(©NTB)