- Bidratt til kurs mot sorteringssamfunnet

Ha­rei­de mener re­gje­rin­gen har gjort det nors­ke sam­fun­net tran­ge­re og sma­le­re.

KrF-leder Knut Arild Hareide mener regjeringen ikke er til å stole på i saker om menneskeverd.

LES OGSÅ: Arbeiderpartiet nekter for avkristning

- For ek­sem­pel har de rødgrøn­ne par­ti­ene bi­dratt til en ty­de­lig kurs mot et sor­te­rings­sam­funn. Den rødgrøn­ne re­gje­rin­gen ikke er til å stole på i spørs­mål om men­neske­verd, sier han til Dagen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Iføl­ge Ha­rei­de må et re­gje­rings­skif­te til, med KrF i en inn­fly­tel­ses­rik po­si­sjon, før rei­sen mot et sor­te­rings­sam­funn kan stop­pes.

- Da kan vi få sagt ja til sam­vit­tig­het for le­ge­ne, og vi kan få sagt et ty­de­lig nei til sur­ro­ga­ti. Vik­ti­ge men­neske­verds­spørs­mål vil bli av­gjort etter hvor fler­tal­let hav­ner i sep­tem­ber, og det må vi be­visst­gjø­re de krist­ne vel­ger­ne om, sier Ha­rei­de.

Av­krist­ning

Parti­le­de­ren erenig med Bjarte Yste­bø i at det fore­går en av­krist­ning av Norge, og lis­ter opp re­du­se­ring av kris­ten­doms­fa­get i sko­len, inn­fø­rin­gen av ek­te­skaps­lo­ven og ned­leg­gel­se av ide­el­le or­ga­ni­sa­sjo­ner som ek­semp­ler.

- Den rødgrøn­ne re­gje­rin­gen har mis­lyk­tes med å for­stå kris­ten­dom­mens be­tyd­ning for en­kelt­men­nes­ket, og for oss som sam­funn. Men det vik­tigs­te for å unngå av­krist­ning, er at vi som krist­ne en­ga­sje­rer oss i me­nig­he­ter og betyr noe for dem rundt oss, sier Ha­rei­de.

(Dagen)