Demokratenes presidentkandidat Joe Biden har fortsatt et solid forsprang på president Donald Trump foran høstens valg. Foto: AP / NTB scanpix

Biden leder fortsatt på målingene

Joe Biden har fortsatt et til dels solid forsprang på Donald Trump foran høstens presidentvalg, viser et gjennomsnitt av de siste meningsmålingene.

Meningsmålingene spriker og gir demokratenes kandidat fra 3 til 13 prosentpoengs forsprang på Trump.

Ifølgegjennomsnittet av de sju siste landsdekkende målingene, som er utarbeidet av RealClearPolitics, har Biden støtte fra 48,9 prosent av velgerne, mens Trump får støtte fra 42 prosent.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I USA er det imidlertid ikke nødvendigvis den som får flest stemmer som vinner valget, men den som sikrer seg flest valgmenn fra delstatene.

Viktige vippestater

Resultatet i de såkalte vippestatene Wisconsin, Michigan, Pennsylvania, North Carolina, Florida og Arizona, der demokrater og republikanere bytter på å trekke det lengste strået, blir derfor ofte avgjørende for hvem som får flytte inn Det hvite hus.

Også i vippestatene har Biden et forsprang, om en noe knappere, viser et gjennomsnitt avmålinger i disse delstatene, også det utarbeidet av RealClearPolitics.

Ifølge gjennomsnittet leder Biden med fra 2 til 6,4 prosentpoeng i samtlige vippestater og har i gjennomsnitt oppslutning fra 48,5 prosent av velgerne der. Trump har støtte fra 44,1 prosent.

Upopulær Trump

NettstedetFiveThirtyEight beregner på bakgrunn av målinger løpende Trumps popularitet og konstaterer at 54,8 prosent av velgerne nå er misfornøyd med presidenten, mens 41,4 prosent mener at han gjør en god jobb.

Trumps popularitet har falt kraftig siden koronapandemien slo inn over USA med full styrke i april, da 49,6 prosent var misfornøyd med presidenten, mens 45,8 prosent mente at han gjorde en god jobb.

Over 5,2 millioner amerikanere har fått påvist koronasmitte, og for over 166.000 har det endt med døden.

Arbeidsledigheten lå ved utgangen av juli på 10,2 prosent, høyere enn under den økonomiske krisen i 2008/2009.