Joe Biden under et velgermøte i Sør-Carolina. Foto: Meg Kinnard / AP / NTB scanpix

Biden beklager utsagn etter kritikk

Joe Biden (76) skrøt av at han på 1970-tallet var i stand til å samarbeide med senatorer som forsvarte raseskille i USA. Nå beklager presidentkandidaten.

– Gjorde jeg en feil for noen uker siden? Ja, det gjorde jeg, og det angrer jeg på, sa Biden til et hovedsakelig afroamerikansk publikum under et velgermøte i Sør-Carolina lørdag.

76-åringen uttalte i juni at det at han på 70-tallet var i stand til å samarbeide senatorer som forsvarte raseskille, i det minste viste at det var «høflighet» i Senatet den gang. De påfølgende reaksjonene mot Biden var kraftige, men da demokraten Cory Booker ba 76-åringen beklage, svarte Biden at Booker selv bør be om unnskyldning.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Under demokratenes presidentvalgdebatt forrige uke, fikk Biden gjennomgå av demokraten Kamala Harris. Etter debatten ble Biden kraftig svekket i målingene, mens Harris kom styrket ut.

– Jeg er feilbarlig og ufullkommen som alle andre, men jeg vil la min fortid snakke for seg selv. Jeg har kjempet for borgerrettigheter i hele min karriere, sa Biden, som var visepresidenten til USAs første afroamerikanske president Barack Obama.