Bibelen ut av hotellrommene

Rica Holmenkollen Park Hotell i Oslo fjerner Bibelen fra nattbordskuffene på sine rom. Nå må du til hotellets resepsjon for å få deg et gudsord.

Der får til gjen­gjeld et opp­gra­dert ut­valg av hel­li­ge skrif­ter. Ko­ra­nen, bønne­tep­per og en app som viser deg ret­nin­gen mot Mekka kan du få med deg til­ba­ke til ditt rom. Dette mel­der Vårt Land.

Dag­lig leder ved ho­tel­let, Claus Thomas Petersen, for­kla­rer at det hele drei­er seg om gjes­te­nes mang­fol­dig­het.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Vi har en stor andel in­ter­na­sjo­nal tra­fikk, flere av gjes­te­ne våre har en ikke-kris­ten bak­grunn, sier han til avi­sen.

Der­for valg­te ho­tel­let å fjer­ne Bi­be­len fra rom­me­ne og hel­ler la re­sep­sjo­nen ta seg av den re­li­giø­se lit­te­ra­tu­ren.

Lang tra­di­sjon

Helt siden 1930-tal­let har Det nye tes­ta­men­tet hatt fast plass i natt­bord­skuf­fer på lan­dets ho­tel­ler.

Slik er det fort­satt, og Gi­de­on, som står for ho­tell­bib­le­ne, mer­ker lite ned­gang i etter­spør­sel.

- Vi er inne på 90 pro­sent av alle ho­tel­ler i Norge. Tal­le­ne har lig­get sta­bilt i alle år, sier Tor Olav Sand­ring, dag­lig leder i Norsk Gi­de­on Bi­bel­mi­sjon, til avisa.

Han for­tel­ler at når noen tak­ker nei til Bibel er det of­test av prak­tis­ke år­sa­ker, som at rom­me­ne ikke har natt­bord.

Di­rek­tør for reise­liv og kul­tur i Ho­ved­or­ga­ni­sa­sjo­nen Virke, Char­lot­te Sol­heim, sier ut­vik­lin­gen er ven­tet.

- I Norge har vi ofte vært dår­li­ge på å møte andre behov enn de nors­ke, rett og slett på grunn av mang­len­de kunn­skap og be­visst­het. Vi bør minne oss selv om at vi be­gyn­ner å bli et in­ter­na­sjo­nalt sam­funn. Vi kan ikke ta for gitt at alle be­sø­ken­de er like oss, sier hun.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Dagen

Les også
Advarer mot Gideon og pinsevennerDen ortodokse kirke