Arfan Bhatti (t.v.) sammen med sin forsvarer John Christian Elden. Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix

Bhatti dømt for vold mot ektefelle

Den profilerte islamisten Arfan Bhatti er nok en gang dømt for familievold.

Oslo tingrett idømte Bhatti en straff på 14 dager i fengsel for å ha dyttet eller kastet sin 30 år gamle kone mot en sengekant slik at hun fikk store smerter i fjor sommer.

Straffen anses imidlertid som ferdig sonet, fordi Bhatti allerede har sittet ni dager, en tredel av straffens lengde, i varetekt for forholdet, ifølge dommen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Den spesielle saken gikk for Oslo tingrett tidligere denne uken. Både kona og Bhatti har nektet for at noe straffbart har skjedd.

I retten onsdag spøkte og klemte de hverandre. De to hadde kun vært gift i 3-4 måneder før hendelsen i fjor sommer.

Endret forklaring

«Etter bevisførselen finner tingretten det hevet over enhver tvil at det var Bhatti som dyttet eller kastet fornærmede mot sengen så hun falt og ble påført kraftige smerter (...).

Dette oppga hun da hun ringte AMK første gang. Retten fester ingen lit til hennes nye forklaringer», skriver dommer Janne Tennø i dommen.

Hendelsen skjedde 31. juli i fjor sommer.

Kvinnen ringte først inn til AMK-sentralen med tydelig store smerter og pusteproblemer og ba om hjelp. I samtalen kom det fram at ektemannen hadde dyttet henne. Kort tid etter ringte hun opp igjen to ganger og sa hun følte seg bedre og ikke trengte hjelp.

AMK-sentralen sendte likevel politiet til stedet, og de besluttet å pågripe Bhatti. I et avhør samme natt avviste kona at ektemannen hadde dyttet henne, og hun forklarte at hun snublet i beina hans. Dette satte ikke politiet lit til, og tok ut siktelse og etter hvert tiltale, på eget initiativ.

Flere voldsdommer

Bhatti soner for tiden en annen familievoldsdom. I mars i fjor ble han dømt til fengsel i ti måneder, hvorav fire måneder betinget, for vold mot to av sine tre barn. Ifølge dommen slo han dem gjentatte ganger i hodet, ansiktet og ryggen mens han underviste dem i koranlesing i 2012.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ifølge fredagens dom er det straffeskjerpende at Bhatti på nytt begikk vold bare fire måneder ut i prøvetiden. «Det er også straffeskjerpende at han på nytt dømmes for familievold», står det i dommen.

Retten har ved straffeutmålingen sett hen til at Bhatti siden 1994 er domfelt fem ganger for vold, noe som viser at han har hatt et gjentatt voldelig handlingsmønster, ifølge dommen.

Betenkningstid

Bhattis advokat, John Christian Elden, sier Bhatti har bedt om betenkningstid når det gjelder spørsmålet om han vil anke.

– Han er glad for at retten avdramatiserer saken og la til grunn en gjensidig ekteskapelig krangel, skriver Elden i en sms til NTB.

Elden sier Bhatti også er glad for at han slipper ytterligere soning utover det han allerede har sittet i varetekt.

Les også
Arfan Bhatti nektet innreise til Tyrkia
Les også
Bhattis ekskone til søksmål mot sykehus
Les også
Bhatti på pilegrimsferd til Mekka
Les også
Arfan Bhatti har forlatt Norge