Berlusconi dømt til sju års fengsel

Er dømt for å ha mis­brukt sin stil­ling som stats­mi­nis­ter og for å kjøpt sex av en mindre­årig.

Ita­lias eks­stats­mi­nis­ter Sil­vio Ber­lus­co­ni er dømt til sju års feng­sel for å ha mis­brukt sin stil­ling som stats­mi­nis­ter og for å kjøpt sex av en mindre­årig.

Ber­lus­co­ni ute­sten­ges også fra of­fent­li­ge verv for res­ten av livet. Hans for­sva­rer Ni­colo Ghe­dini, som også er med­lem av Ber­lus­co­nis parti Fri­he­tens folk, sier man­da­gens dom «stri­der mot all for­nuft».

Artikkelen fortsetter under annonsen.

En annen fram­tre­den­de parti­fel­le, Fab­rizio Cicchil­lo, sier dom­mer­ne ikke bare ram­mer Ber­lus­co­ni. Han mener de kri­mi­na­li­se­rer alle de ni mil­lio­ner ita­lie­ner­ne som har stemt på eks­stats­mi­nis­te­rens parti.

Stren­ge­re

Ak­to­ra­tet i saken mot nå 76 år gamle Ber­lus­co­ni hadde bedt om seks års feng­sel, men straf­fen som ble kunn­gjort man­dag, var enda stren­ge­re. Dom­men er ikke retts­kraf­tig, og Ber­lus­co­ni må ikke gå i feng­sel før den even­tu­elt er stad­fes­tet av en høy­ere retts­in­stans. Det er ven­tet at eks­stats­mi­nis­te­ren kom­mer til å anke dom­men.

Ber­lus­co­ni var til­talt for å ha be­talt Kari­ma El-Ma­rough, også kalt Hjerte­knu­se­ren Ruby, for sek­su­el­le tje­nes­ter i 2010. Hun var bare 17 år gam­mel og der­med under lav­al­de­ren for pro­sti­tu­sjon da dette skal ha skjedd på Ber­lus­co­nis så­kal­te «bunga bunga»-fes­ter i 2010.

Av­vis­te

Han ble også dømt for å ha ut­nyt­tet sin makt­po­si­sjon som stats­mi­nis­ter til å få henne løs­latt fra va­re­tekts­feng­sel etter et ty­ve­ri. 76 år gamle Ber­lus­co­ni av­vis­te an­kla­ge­ne og har for­søkt å få retts­sa­ken mot seg ut­satt.

Saken tok en uven­tet ven­ding da El-Ma­rough i et retts­møte i mai sa at hun hadde dik­tet opp his­to­ri­en om fes­te­ne i Ber­lus­co­nis villa uten­for Mi­la­no. Når hun sa at hun fikk beløp til­sva­ren­de over 1 mil­lion kro­ner fra ham, var det for å kjek­ke seg, hev­det hun.