Berlusconi anklaget for å bestikke vitner i sexsak

Ita­lias tid­li­ge­re stats­mi­nis­ter Sil­vio Ber­lus­co­ni an­kla­ges for å ha be­talt vit­ner til å gi falsk for­kla­ring i en retts­sak knyt­tet til saken der han selv ble dømt for å ha kjøpt sex av en mindre­årig.

De nye be­skyld­nin­ge­ne kom­mer bare to dager etter at Ber­lus­co­ni ble kas­tet ut fra den ita­li­ens­ke na­sjo­nal­for­sam­lin­gen etter å ha blitt dømt for skatte­unn­dra­gel­ser.

Fre­da­gens an­kla­ger kom fram i en retts­sak mot tre tid­li­ge­re med­ar­bei­de­re av Ber­lus­co­ni som står til­talt for å ha skaf­fet til veie pro­sti­tu­er­te på Ber­lus­co­nis etter hvert så om­tal­te «bun­ga-bun­ga»-fes­ter.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Iføl­ge de nye an­kla­ge­ne ga Ber­lus­co­ni pen­ger og andre goder til unge kvin­ner som hadde del­tatt på fes­te­ne mot at de kom med falsk for­kla­ring til po­li­ti­et. De nye opp­lys­nin­ge­ne kan føre til at det blir igang­satt ny etter­forsk­ning av den skan­dale­om­brus­te po­li­ti­ke­ren og medie­mag­na­ten.

Ber­lus­co­ni selv er tid­li­ge­re dømt for å ha kjøpt sex av en da­væ­ren­de 17 år gam­mel pro­sti­tu­ert jente fra Ma­rok­ko. (©NTB)