Berlin-mistenkt skutt og drept i Milano

Italias innenriksminister Marco Minniti bekrefter at mannen som er mistenkt for angrepet på julemarkedet i Berlin, er skutt og drept i Milano.

Minniti sa på en pressekonferanse fredag formiddag at mannen med er identifisert som Anis Amri.

– Det er ingen tvil om at det er Anis Amri som er drept, sier Minniti. Amri ble identifisert ved hjelp av fingeravtrykk og ansiktstrekk.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Amri ble skutt og drept i bydelen Sesto San Giovanni nord i Milano natt til fredag. En politipatrulje hadde da stoppet ham for å kontrollere identitetspapirene hans.

Skjøt politimann

Amri tok da fram en pistol og skjøt mot politiet, før han så ble skutt og drept av politiet. En politimann ble truffet i skulderen, og behandles nå på sykehus. Han er ikke livstruende skadd, opplyser Minniti.

Amri hadde en togbillett i sekken, og han hadde nettopp ankommet Italia fra Frankrike.

Politiet jobber nå med å få avklart hvorvidt pistolen som ble brukt mot politiet er den samme som skal ha blitt brukt for å stjele vogntoget som kjørte inn i julemarkedet i Berlin mandag, skriverLa Repubblica.

I fengsel

Amri ankom Italia fra Tunisia i 2011. I oktober samme år ble han pågrepet og fengslet, mistenkt for brannstiftelse, overfall og underslag. Han ble dømt til fire års fengsel.

Amri ble løslatt fra fengsel i Italia i 2015, og han reiste så til Tyskland.