To belgiske politikvinner ble skutt og mdrept med sine egne tjenestevåpen, etter først å ha blitt knivstukket og overmannet av en mann i Liege tirsdag. Gjerningsmannen ble løslatt på prøve mandag. Foto: AP / NTB scanpix

Belgisk trippeldrapsmann var ute på prøve

Mannen som skjøt og drepte tre mennesker i den belgiske byen Liege, var løslatt på prøve og oppført på politiets liste over mistenkte militante islamister.

Det opplyser politisjefen i Liege, Christian Beaupere, som slår fast at politifolk helt åpenbart var målet for tirsdagens angrep.

Mannen angrep først to kvinnelige politibetjenter med kniv, for deretter å skyte og drepe dem med deres egne tjenestevåpen. De to var 45 og 53 år gamle.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Fire andre polititjenestemenn ble såret, og tilstanden til den ene betegnes som alvorlig.

Mannen, som ifølge den belgiske kringkasteren RTBF sonet en narkotikadom, men slapp ut på prøve mandag. Politiet har ennå ikke navngitt ham.

Etter angrepet mot politifolkene skjøt og drepte han en tilfeldig 22-åring som satt i en bil, for deretter å ta en rengjøringsassistent på en skole i nærheten som gissel. Mannen ble deretter skutt og drept av politiet.

– Det er mistanke om at han ble radikalisert i fengsel. Det antas at han tilhørte kretsen rundt en islamistisk rekrutterer, sier en politikilde.

Les også
Britene minnes ofrene for Manchester-terroren
Les også
IS' talerør publiserer video som hevdes å vise Paris-angriper
Les også
Selvmordsfamilier
Les også
Disse mennene døde for Hamas
Les også
PST: 20 barn født i IS-kalifatet har norsk mor