– Be for fembarnsmoren Asia!

Flere organisasjoner oppfordrer til bønn for den kristne fembarnsmoren som sitter fengslet i Pakistan. I morgen, torsdag, avgjør landets høyesterett om dødsdommen skal opprettsholdes eller ikke.

Trykk her for å lese oppdaterte nyheter om Asia Bibi

-----

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi har fått et nødrop fra Pakistan. Det gjelder Aasiya Bibi og hennes situasjon. Som mange av dere vet, sitter den kristne fembarnsmoren i fengsel, anklaget for blasfemi mot profeten Muhammed. Nå er det viktig at vi står sammen i bønn, sier Linda Askeland, informasjonsleder i Åpne Dører.

Ville drikke vann - dømt for blasfemi

Asia Bibi var første kvinne som ble dømt til døden for blasfemi i Pakistan.I morgen bestemmer høyesterett om hun får leve.

Det som begynte med en krangel om en slurk vann, er blitt en av verdens mest omtalte blasfemisaker. Den kristne fembarnsmoren Asia Bibi arbeidet ute på markene i 2009 da muslimske kvinner nektet henne å drikke av samme vann som dem. Den opphetede diskusjonen endte med at hun ble anklaget for blasfemi og arrestert.

Asia Bibi har hele tiden avvist blasfemianklagene.

Bønneropet fra Pakistan:

«Kjære venner, søstre og brødre. Vi er så takknemlige for omsorgen dere viser oss ved å stå sammen med oss i den situasjonen vi er i i Pakistan nå. Det er utfordrende. Vi har satt av 13. oktober til en spesiell bønnedag. Da kommer mer enn 200 pastorer og andre kristne ledere sammen på senteret vårt for å be for Aasiya Bibi.

Dette er dagen Aasiyas sak igjen skal opp i Pakistans Høyesterett. Blasfemianklagen mot henne vil bli tatt opp for siste gang.  Vi ber om et mirakel. Vi har bedt lenge og mye, og vi vet at Gud hører bønn. Han er med oss midt i dette.

Be til Gud om at det vi er enige om å be om på jorden, må bli forløst i himmelen slik at Herren selv byder at håp og frihet skal rå og rettferdigheten vinne. Be også om at Aasiya skal få komme til et sted for hvile og gjenopprettelse. Be om at hun skal få mulighet til å være sammen med døtrene sine i trygghet.

Kjære venner, vi ber dere inderlig om å stå med oss i bønn. Aasiya vil selv blir ikke tilstede i retten. Det anses for å være en for stor sikkerhetsrisiko. Vi tror dette er et godt tegn og at det tyder på at det kan bli en god beslutning i retten. Vi kan ikke vite med sikkerhet, men vi håper, ikke først og fremst fordi tegnene peker i en slik retning, men fordi vi kjenner på en fred og en tro som sier at Gud er god.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Aasiya er Guds barn. Stå sammen med oss og proklamer frihet for henne, og be for hennes advokater, dommerne, retten og myndighetene i landet vårt. Herre Jesus, ha nåde med oss og hør vår bønn! »

Bønnerop via Stefanusalliansen

– Vi har direkte kontakt med vår partner i Pakistan, som igjen har kontakt med Asia, familien og advokaten hennes. Veldig viktig med forbønn for sikkerheten hennes og alle som står henne nær, sier Thea Haavet i Stefanusalliansen.

Rettssaken holdes i Islamabad, i høyesterett, i morgen, torsdag. Ifølge Stefanusalliansen har 25.000 islamister demonstrert for at dødsstraffen mot Asia skal opprettholdes.

Nettopp reaksjoner fra mobben er det støttespillerne hennes frykter aller mest. – Jeg er redd for at saken skal utløse massive protester og vold fra ekstremistiske krefter, sier Sajid Christopher Paul, leder av den pakistanske menneskerettighetsorganisasjonen Human Friends Organization, i en melding til Dagen. Han mener at Asia Bibis liv vil være i stor fare i Pakistan, selv om hun blir frikjent.

I denne videoen til Stefanusalliansen, som han sendte onsdag ettermiddag, ber også Sajid Christopher Paul om forbønn for Asia, hennes familie og støttepartnere: