I Dominion Theatre i London spilles musikalen "We Will Rock You", som Ben Elton har vært med på å skrive.

- BBC er redd for muslim-vitser

Kjent komiker og skribent hevder at den engelske statskanalen frykter muslimers vrede. - Ingen temaer er for hellige for oss, hevder en BBC-talskvinne.

Den engelske komikeren og skribenten Ben Elton, som blant annet har skrevet musikalen "We Will Rock You", hevder at BBC frykter muslimers vrede og derfor ikke tør å sende vitser om Muhammed.

Under et intervju med avisen "Third Way" hevdet den profilerte skribenten at statskanalen tillater vitser om prester, men at imamer får gå i fred.

Han mener det har å gjøre med frykt og ikke moralsk følsomhet, som avisen kaller det.

- Ingen temaer er hellige for BBC, skal en talskvinne ha sagt om påstanden fra Elton.

Avvist

Elton forteller at han satt i et ekspertpanel og begynte å fortelle en vits.

- Har dere hørt at da Muhammed kom til fjellet.... og så ropte alle nei, ikke gå dit, ikke si det, sier Ben Elton ifølge Inspiration Magazine.

Han hevder at vitsen ikke hadde noen referanser til islam, men til ordtaket om at fjellet ikke kommer til Muhammed, men at Muhammed må gå til fjellet.

Elton sier at han ikke tror at muslimer ønsker å bli utelatt fra komiske innslag i dagens kultur.

- Jeg er ganske overbevist om at den gjennomsnittlige muslim ikke vil at alle skal gå rundt med tanker om å ikke nevne dem.

- Vi må ikke nevne deg, av frykt for å at noen skal komme til oss, hevde at de representerer deg og true oss med drap på dine vegne, sier Elton.