Predikantfellesskapet i Norge baserer seg på Ulf Ekmans bok "Doktriner" og relasjoner

- Basert på relasjoner

Det nye forkynnerfellesskapet i Norge vil arrangere predikantdager og lederkurs, med Ulf Ekmans undervisning som grunnlag.

Pastor Hans Rogstad i Oppdal Kristne Senter forteller til Dagen Magazinet at tanken om å etablere et slikt nettverk har vært snakket om i mange år, men at han og pastor Jan Halvorsen i Zoé Kirken i Fredrikstad nå tok initiativet til det.

- Det ble sendt ut en invitasjon til denne samlingen som gikk ut til alle som hadde deltatt på pastorkurset som ble holdt i regi av Livets Ord for to år siden. Flere av oss har vært medlemmer i den svenske foreningen Trosrørelsens Predikantorganisasjon og har hatt stor glede av dette, sier Rogstad til Dagen Magasinet.

Åpent

- Vi kommer til å samles til fellesskap, forbønn og lignende, så får vi se hva det fører til etter hvert.

Rogstad sier at det har vært et savn for noe tilsvarende den svenske organisasjonen her til lands, men avviser at det har skjedd på grunn av medieoppmerksomhet rundt frittstående menigheter både i Sverige og Norge de siste årene.

- Nei, dette har kommet som et resultat av et økende behov for fellesskap og en nærmere tilhørighet til Livets Ord og pastor Ulf Ekmans tjeneste i Norge, sier han.

Den norske predikantorganisasjonen vil legge Ulf Ekmans bok "Doktriner" som et grunnlag for hvor de stiller seg i det kirkelige landskapet og som et læremessig grunnlag for fellesskapet.

Økning

@Tekst:Medieoppmerksomheten etter at fellesskapet ble etablert har gjort at flere predikanter har meldt seg inn i ettertid, deriblant flere pinsepastorer.

- Vi har bare fått gode tilbakemeldinger på at vi har startet, sier Rogstad.
- Mange predikanter har stått alene i mange år og har sett nødvendigheten av dette.

Rogstad ser det som naturlig at det vil bli lagt opp til flere samlinger mer eller mindre jevnlig i fremtiden, men sier at det ikke har blitt lagt noen plan for dette ennå.

- Vi tar det litt etter hvert. Det medfører jo en del merarbeid gjennom å etablere noe slikt, og organiseringen kommer til å komme på plass om ikke så lenge, sier han.

Informasjon

Jan Halvorsen forteller at det har blitt laget vedtekter og retningslinjer for fellesskapet og litt organisering er på plass.
- Vi snakker om en samling to ganger i året og vi oppretter en hjemmeside som vil fungere som en møteplass, sier Halvorsen.

Hjemmesiden er under utarbeidelse og forventes å være oppe i løpet av neste uke.

Medlemsavgiften på 300 kroner er ment å gå til å dekke administrasjonsutgiftene i fellesskapet.
I tillegg til predikantdager, planlegges det felles kursdager for ungdomsledere og andre i menighetene som er med.

Annonser fra de forskjellige menighetene vil kunne legges på hjemmesiden, så det finnes en oversikt over det som skjer i menighetene.

Travel

- Så dere synes ikke at Ulf Ekman har nok å gjøre allerede?

- Jo, det har han og han dras ikke inn i dette for å drive med administrative oppgaver, men for å inspirere oss med forkynnelse og gi oss veiledning i forkynnertjenestene som vi allerede står i, sier Halvorsen.