Barnevernsleder tiltalt for familievold

Statsadvokaten i Troms og Finnmark har tatt ut tiltale om familievold mot en barnevernsleder i en kommune i Finnmark.

Det er stats­ad­vo­kat Lars Fause i Troms og Finn­mark som har tatt ut til­ta­le mot kvin­nen, skri­verFinn­mark Dag­blad. Hun er barne­verns­le­der i en kom­mu­ne i Finn­mark og skal ha med­vir­ket til eller unn­latt å for­hind­re at egne barn eller fos­ter­barn har blitt ut­satt for kren­kel­ser.

Strafferamme på fire år

Iføl­ge til­ta­len skal barna i pe­rio­den 2008 til 2013 ha blitt tvun­get til å sitte på kne med rett rygg i opp­til to timer. Det er man­nen hen­nes som skal ha ut­ført selve hand­lin­ge­ne som er på­talt. Det er også tatt ut til­ta­le mot ham i samme sak.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Begge er til­talt for brudd på straffe­lo­vens be­stem­mel­se 219 for grov eller gjen­tatt kren­kel­se, mis­hand­ling eller be­grens­ning i be­ve­gel­ses­fri­het for noen en er slekt med eller har om­sorg for. Be­stem­mel­sen har en straffe­ram­me på fire års feng­sel.

Alvorlig

- Vi ser på alt av til­ta­ler om fa­mi­lie­vold som al­vor­lig, men dette er nok ikke den mest al­vor­li­ge til­tale­be­slut­nin­gen. At ved­kom­men­de er i den stil­lin­gen hun er, gjør at vi imid­ler­tid ser svært al­vor­lig på saken, sier po­liti­full­mek­tig Linn Eidis­sen i Øst­finn­mark po­liti­dis­trikt til avi­sen.

Kvin­nen er sus­pen­dert fra sin stil­ling i den ak­tu­el­le kom­mu­nen.

Saken er be­ram­met for Indre Finn­mark ting­rett i slut­ten av mai.

NTB