Alle nødetater har rykket ut etter en ulykke i Blindheim barnehage i Ålesund fredag ettermiddag. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Barnehagebarn døde i ulykke

En fire år gammel gutt døde i en ulykke i en barnehage i Ålesund fredag, opplyser politiet på Sunnmøre.

Ulykken skjedde i Blindheim barnehage, som er en privat barnehage for barn opp til seks årm ved 11-tiden fredag formiddag.

Det ble igangsatt livreddende tiltak, men livet til barnet sto ikke til å redde, opplyser politiet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Saken etterforskes som en ulykke. Vi er i en tidlig fase av etterforskningen, og det er for tidlig å si noe om hendelsesforløpet, sier politiadvokat Gudrun Kalvatn, som foreløpig ikke kan gi flere detaljer om ulykken.

Det var fredag like etter klokken 12.00 at politiet fikk melding om hendelsen. Ulykken var tidligere meldt inn til AMK-sentralen som sendte ambulansepersonell til stedet. Barnet var allerede kjørt til sykehuset da politiet ankom stedet.

– Politiet er på stedet med flere etterforskere og kriminalteknikere som har iverksatt innledende undersøkelse og samtaler med de tilstedeværende, sier Kalvatn.

Også kriseteamet i Ålesund kommune er informert. To personer fra teamet er på plass i barnehagen og to på sykehuset.

– Disse er på plass for å være støtte til pårørende og ansatte ved barnehagen, sier informasjonsansvarlig Anne Bente Skjellum i Ålesund kommune til Sunnmørsposten.