Illustrasjonsfoto: Kyrre Lien / NTB scanpix

Barnehageansatt siktet for seksuelle overgrep

Politiet i Tromsø har pågrepet en mannlig barnehageansatt i 30-årene og siktet ham for seksuelle overgrep på jobb.

– Mannen er ansatt i en barnehage i Tromsø, han ble pågrepet i går og er fortsatt i politiets varetekt, opplyser politiet i Tromsø i en pressemelding torsdag formiddag.

Politioverbetjent Yngve Myrvoll sier at mannen er siktet for å ha begått ett eller flere overgrep i den barnehagen han er ansatt. Mannen er siktet for brudd mot straffelovens paragraf 195 som omhandler seksuelle omgang med barn.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi fikk informasjon om et mulig overgrep mot barn, og da vurderte vi de opplysningene som så konkrete at vi gikk til pågripelse av denne mannen, sier Myrvoll til NTB.

Han sier overgrepet skal ha skjedd tidligere, men vil ikke tidfeste når. Han er også tilbakeholden med å kommentere om det skal ha skjedd flere overgrep eller mot flere enn ett barn.

– Det er et viktig tema i etterforskningen om det er snakk om ett eller flere overgrep, sier Myrvoll.

Han sier politiet har tett dialog med den aktuelle barnehagen og hvordan dette skal varsles til dem som er berørt. Politiet vurderer å framstille den siktede mannen for varetekt torsdag ettermiddag.

Den siktede har fått advokatfullmektig Anja Støback Bjørsvik oppnevnt som forsvarer. Hun bisto den siktede mannen under avhør torsdag.