– Barnehageansatt erkjenner overgrep mot flere barn

Mannen som er siktet for voldtekt mot en fire år gammel gutt i en barnehage i Bergen, har tilstått overgrep mot fire andre barn, melder flere medier.

Mannen har opplyst dette i avhør med politiet, melderVG ogBergens Tidende tirsdag formiddag. Barna er navngitt, skriver BT.

Den siktede mannen i 30-årene ble mandag varetektsfengslet i fire uker, de to første ukene i full isolasjon. Han samtykket til fengslingen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Bakgrunnen for at mannen fredag ble pågrepet, var at han ble siktet for et overgrep mot en fire år gammel gutt i en kommunal barnehage som skal ha skjedd to dager tidligere. Da han ble pågrepet, tok politiet også beslag i mannens datautstyr og siktet ham for å ha lastet ned overgrepsbilder av barn fra internett.

Kriseteam

Mandag kveld holdt Bergen kommune informasjonsmøte for foreldrene i den aktuelle barnehagen, hvor de ga råd og støtte til foreldrene i den vanskelige situasjonen som var oppstått.

Et kriseteam fra Bergen kommune var på plass for å møte foreldrene i barnehagen da de leverte barna tirsdag morgen.

– I tillegg til de ordinære ansatte, har vi styrket staben med en rekke dyktige ansatte fra andre barnehager i kommunen. Kriseteamet vil også være til stede for å assistere, forteller kommunaldirektør Robert Rastad i Bergen til TV 2.

Rastad sier kommunen nå gjør det de kan for å møte foreldrenes informasjonsbehov.

Flere barnehager

Det er ikke kjent hvordan den siktede stiller seg til siktelsen om grov voldtekt av barn under 14 år, men han samtykket til politiets krav om fengsling. Mannen har også jobbet ved andre barnehager i Bergensområdet.

Politiet i Bergen har bedt om bistand fra Kripos i etterforskningen.