Barna gråt da påsken ble «avlyst»

Tre elever løp på dør etter utradisjonell påskeundervisning.

De to klas­se­ne på 7. trinn på Skrane­vat­net skole i Ber­gen fikk sist ons­dag vite at jule-, påske- og pinse­fe­rie «ble inn­dratt med umid­del­bar virk­ning» fordi forsk­ning hadde av­dek­ket at kris­ten­dom­men var ugyl­dig.

En lærer delte ut et brev til barna som blant annet ba alle an­sat­te og skole­ele­ver møte som nor­malt på sko­len i uke 16. I bre­vet ble det hen­vist til en Stor­tings­mel­ding og de som hadde spørs­mål ble bedt om å kon­tak­te Ber­gen kom­mu­ne.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

De­batt

Rek­tor ved sko­len, Arne Lar­sen, for­kla­rer over­for Ber­gens Ti­den­de at den utra­di­sjo­nel­le un­der­vis­nin­gen var ledd i et un­der­vis­nings­opp­legg for å få de­batt om forsk­ning og re­li­gion i RLE-ti­men. I fjor skal opp­leg­get ha fun­gert godt.

- Det ut­løs­te masse de­batt og var en me­to­de som vir­ke­lig fikk ele­ve­ne en­ga­sjer­te i både påske­høy­ti­den og tro og forsk­ning som tema, sa han til BT.

Rek­to­ren inn­røm­met at opp­leg­get ikke fun­ger­te like bra i år. Tre ele­ver løp ut av klasse­rom­met uten at læ­re­ren fikk av­kref­tet det som stod i det ut­del­te bre­vet. Etter læ­re­ren fikk for­klart opp­leg­get ble de med til­ba­ke til klasse­rom­met.

Re­spekt­løst

Rek­to­ren for­tel­ler at læ­re­ren fant idéen til det fals­ke bre­vet i Gyl­den­dals lære­verk, Vivo, RLE, 5-7.

En mor som har vært i kon­takt med BT for­tel­ler at bar­net hen­nes kom hjem på grå­ten.

- Først trod­de bar­net mitt på det som stod der, og ble fryk­te­lig lei seg, og flere andre ele­ver skal også ha rea­gert, sa moren. Hun ga ut­trykk for at det som skjed­de var re­spekt­løst over­for de krist­ne ele­ve­ne. DAGEN

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
KRLE gir medlemsrush til Human-Etisk Forbund
Les også
Blir ikke mer kristendom i skolen til høstenFra RLE til KRLE