Forbrukerrådet har testet 47 solkremer for hormonforstyrrende stoffer, allergifremkallende parfymestoffer og stoffer på nanoform. Bare 13 kremer får godkjent på alle kriteriene. Foto: Forbrukerrådet

Bare 13 solkremer får grønt lys av Forbrukerrådet

Bare 13 av 47 solkremer er frie for stoffer som kan virke hormonforstyrrende, allergifremkallende eller finnes i nanoform. De tryggeste kjøpene gjør du på apoteket, ifølge Forbrukerrådet.

Torsdag la Forbrukerrådet fram sinårlige undersøkelse av solkremer. Siden i fjor har undersøkelsen blitt utvidet til å omfatte flere solkremer, som i år også må oppfylle kriterier om å ikke ha allergifremkallende stoffer og stoffer på nanoform.

Se testresultatene på Forbrukerrådets nettside

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Forbrukerdirektør Randi Flesland er ikke fornøyd med årets resultat.

– Resultatet er skuffende. Det er fullt mulig å lage solkrem uten disse problematiske stoffene, sier hun og mener det er særlig alvorlig at flere solkremer som retter seg mot barn, er blant verstingene i testen.

Testens snilleste solkremer er blant annet Cliniderm Sun Lotion, Vita Harmoni, Cosmica Extra Light Sun Lotion og Dermica Kids Solspray. Disse scorer «grønt» på alle kriteriene i testen.