Baptistsamfunnet betaler tilbake penger

Batistsamfunnet har betalt tilbake 500.000 kroner til NORAD fordi en av kirkesamfunnets pastorer fortsatt etterforskes for underslag. Pengene skulle gå til tsunamiofre på Sri Lanka.

Blant annet skulle pengene brukes til å utbedre brønner, bygge opp småindustri for kvinner og kjøpe små fiskebåter.

Pastor Anton Sinnathamby i den tamilske baptistmenigheten i Oslo ble i juni siktet for grovt underslag av innsamlede midler etter tsunamikatastrofen. Han hevder selv å ha dokumentert bruken av pengene, mens anmelderne, som er tidligere medlemmer av menigheten, mener de ikke har sett noen dokumentasjon.

Så lenge etterforskningen pågår, skulle fordelingen av NORAD-midlene legges på is. Siste frist for å bruke pengene var 1. desember, og siden etterforskningen ennå ikke er ferdig, måtte de leveres tilbake, skriver Vårt Land.

Menigheten vurderer å søke om midlene på nytt neste år når saken er ferdig. NORAD kan også være villig til å gi tilbake pengene hvis saken blir avgjort innen to uker fra nå.

? Prosjektet er bra, men det hele er avhengig av en klar melding fra politiet om at saken mot pastoren er helt avsluttet, sier seniorrådgiver Einar Ellefsen i NORAD til Vårt Land.

©NTB