Bad for reddet krigsfange

Familie og venner til den 19 år gamle amerikanske krigsfangen Jessica Lynch takker Gud for den dramatiske redningsaksjonen som spesialstyrker gjennomførte i Irak tirsdag.

Tidlig torsdag morgen ble Jessica Lynch bragt til et militærsykehus i Ramstein i Tyskland for å bli behandlet for benbrudd og skuddskader. Tilstanden hennes ble beskrevet som ganske dårlig, men hun er ved bevissthet. Natt til i går snakket hun med sine foreldre for første gang på telefon etter at hun ble tatt som krigsfange, melder Washington Post.

?Alle bad?

- Jeg synes det er fantastisk hvordan Herren har vært med i dette, sier Jessica Lynchs onkel, Ira Lynch til Washington Post. En av Jessicas venner, Daniel Smith, sier at ?bønnene ble hørt.? Andre i den kvinnelige soldatens familie forteller at hele det lille lokalsamfunnet i Palestina i Vest Virginia har bedt for henne. Jessicas såførlærer, Rodney Watson, sier at han fikk nyheten om redningen under et møte i kirken.

- Vi hoppet alle opp og ned og tok omkring hverandre mens vi takket Gud, forteller han til Charisma News.

Dramatisk aksjon

Jessica Lynch ble reddet av amerikanske spesialstyrker fra Saddam Hussein-sykehuset i Nasiriyah under en dramatisk aksjon natt til tirsdag. Hun hadde vært savnet i ni dager etter at kompaniet hennes ble tatt i et bakholdsangrep. To medsoldater ble drept, fem andre ble vist frem på irakisk TV som krigsfanger, mens åtte andre soldater er savnet. Jessica var en av dem.

Per Ole Aalberg