- Avverget terroraksjon mot tog mellom Toronto og New York

Politiet i Canada har pågrepet to personer. Mener aksjonen kan være støttet av al-Qaida.

Arrestasjonene ble gjort i Toronto og Montreal, Canadas to største byer, mandag.

Politiet sier de har siktet to personer med kontakter i al-Qaida i Iran for å ha planlagt et terrorangrep mot et passasjertog mellom Toronto og New York. Angrepet skulle angivelig bli gjennomført mens toget fremdeles var i Toronto-området i Canada.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Nordamerikansk samarbeid

- Disse personene var en reel trussel for mennesker, de hadde tenkt til å ta liv. De har fått støtte fra al-Qaida i Iran i form av veiledning, ifølge politiet.

Det canadiske politiet jobbet tett med amerikanske FBI for å avdekke saken, og sier de ikke har noen grunn til å tro at planleggingen av dette angrepet har noe med bombene i Boston å gjøre.

- Vi har fulgt med de to siktede en stund. I denne perioden har de ikke vært en fare for mennesker rundt seg, og terrorangrepet var fortsatt på planleggingsstadiet. Det var ikke veldig nært forestående, opplyste politiet på en pressekonferanse mandag.

- Togstrekningen var målet

Under pressekonferansen kunne de ikke gi nærmere opplysninger om hvilke metoder de mener de to siktede hadde tenkt til å bruke under terrorangrepet.

- Det virker som at togstrekningen i seg selv var målet, og ikke en spesiell togavgang på et bestemt tidspunkt, legger politiet til.

Togstrekningen mellom Toronto og New York er blant de største i Nord-Amerika.

Det var canadiere blant gisseltakerne under terroraksjonen ved In Amenas-anlegget i Algerie tidligere i år. Det er ikke ukjent for Canada at enkelte personer har kontakt med terrororganisasjoner.