Avis: – En rekke overgrepssaker ved kostskoler i USA

Seksuelle overgrep mot barn er et omfattende problem i amerikanske privatskoler, ifølge Boston Globes gravegruppe Spotlight.

Gruppen har opplysninger om at over 200 barn er blitt utsatt for seksuelle overgrep på privatskoler i den nordøstre delen av USA siden 1950-tallet og at dette sannsynligvis bare er toppen av isfjellet.

Ifølgeavisa skal skolene ha dekket over overgrepene og en del av lærerne som er blitt anklaget for overgrep, har fått fortsette som lærere andre steder i landet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

En epost nyhetsbyrået AP har fått tilgang til viser at en kostskole på Rhode Island, der titalls elever sier de ble seksuelt misbrukt, forhandler om erstatning med advokater for mer enn 30 av ofrene.

Samtidig ba to tidligere elever ved en internatskole i Massachusetts mandag om at det innledes en føderal etterforskning av seksuelle overgrep ved skolene.

Meldingene kommer etter at flere kostskoler i den nordøstre delen av USA blir presset til å møte påstander om seksuelle overgrep som går mange tiår tilbake.

Saken har klare paralleller til de omfattende seksuelle overgrepene mot barn som ble utført av katolske prester i Boston-regionen og som nettopp Spotlight-gruppen avdekket.

Filmen «Spotlight», som vant årets Oscar for beste film, omhandler dette arbeidet. Spotlight er den eldste gravegruppen i en redaksjon som fortsatt er virksom. (©NTB)