- Asylamnesti vil koste over en milliard

Flere hund­re barn som har fått en­de­lig av­slag på asyl­søk­na­den, kan li­ke­vel få am­nes­ti. Det vil over fem år gi en mil­li­ard­reg­ning.

Dette skri­ver Ber­gens Ti­den­de fredag.

I den nye re­gje­rin­gen kan KrF være vil­lig til å godta inn­stram­min­ger i inn­vand­rings­po­li­tik­ken mot at det åpnes for en mer human po­li­tikk over­for asyl­bar­na, noe Frp ser ut til å kunne ak­sep­te­re.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Asyl­bar­nas si­tua­sjon er in­hu­man. Vi er nødt til å finne en lø­sing på den, sier Frem­skritts­par­ti­ets nest­le­der Per Sand­berg til avi­sen.

670 barn har bodd på mot­tak i mer enn tre år, men stats­sek­re­tær Pål Lønseth ( Ap) i Jus­tis­de­par­te­men­tet mener det vil være øde­leg­gen­de for en ef­fek­tiv re­tur­po­li­tikk å gi am­nes­ti.

- Am­nes­ti vil være vel­dig bra for de barna som er her nå, men jeg ser med skrekk og gru på den si­tua­sjo­nen som kom­mer. Det blir ikke lett å få nye barne­fa­mi­li­er til å reise fri­vil­lig etter et av­slag. De vil der­imot klam­re seg til lan­det i håp om et nytt am­nes­ti om tre- fire år. Dette blir en evig rund­dans, sier Lønseth.

Han po­eng­te­rer at asyl­bar­nas si­tua­sjon er selv­for­skyldt, og at det er en kon­se­kvens av at for­eld­re­ne ikke har reist hjem etter å ha fått av­slag på opp­hold.

(©NTB)

Les også
Frp vil lukke kristen iraner inne - i Norge