Aril Edvardsen, grunnleggeren av Troens bevis som holder til i Saarons Dal, er listetopp for halehelter i Stavanger.

Aril Edvardsen er favoritt i Stavanger

Flere kristne topper bylistene til Norwegians halehelt-konkurranse. En dag igjen å stemme.

Flyselskapet Norwegian har lyst ut en konkurranse for å få forslag på avdøde helter og heltinner fra Trondheim, Bergen, Stavanger og Oslo som kan pryde flyhalene deres. Hver by har en jury som har nominert tre kandidater. I tillegg kan folk flest foreslå to til.

Nå er siste sjanse for å si sin mening, avstemmingen går nemlig ut onsdag 28. mars klokken 23.59.


LES OGSÅ:
Kristne heltinner kan få plass på flyhalen



To på topp i Stavanger

I Stavanger er det to kristen-helter på topp i publikumsavstemmingen.

På førsteplass i oljebyen er verdensevangelisten Aril Edvardsen på topp. Han var grunnlegger og leder for Troens Bevis Verdens Evangelisering som ble stiftet i 1965.
Aril Edvardsen døde 6. september 2008 da han nettopp ferdig med møtekampanje i Zanzibar.


LES OGSÅ:


Liv Kyllingstad Godin er på en god andreplass, hun er også nominert av komiteen. Kongo-misjonæren har vært en viktig person i Baptistsamfunnets misjonsengasjement.



LES OGSÅ:

Stolt sønn

Aril Edvardsens sønn, Rune Evardsen, er stolt over at farens popularitet i Stavanger.

- Jeg har stemt på pappa. Det ville vært spesielt og har et minne over han på et Norsk fly da han reiste over den ganske klode. Jeg har også noen sterke minner om han og fly da jeg og mamma fraktet han hjem fra Afrika i kiste i Cargo på fly, sier Rune Edvardsen til Dagen.


LES OGSÅ:- Det er spesielt å miste pappa

Hvordan opplever du det enorme engasjementet rundt hans minne?

- Pappa var en kjær og kjent person i manges liv. Det opplever jeg over hele jorden der jeg kommer. Også i Norge når en reiser i mange sammenhenger er det mange spor i menneskers liv etter pappa og det tror jeg gjør engagementet. En slags hyllest.


Hvordan vil du og familien feire dette hvis det Aril vinner i morgen?


- Vel familien er vel litt rundt om kring for tiden men vi vil nok alle ta en prat over nett eller telefon om det skulle skje. Jeg er sammen med min sønn og kone samt mamma så vi kommer nok til å glede oss stort om Norwegian vil sette ære på pappa.


LES OGSÅ:
Bistår i Kongo-drama



Hvilken betydning tror du det har at Aril sitt ansikt havner på et Norwegian-fly?


- Det er ikke lett og svare på men kanskje det setter noen tanker igang hos folk som slenger et blikk på flyhalen. For oss nærmeste vil det nok være en spesiell følelse og entre flymaskinen og det er også en flott måte Norwegian markerer at de er et selskap for folket.


Hauge i Oslo

I Oslo er Hans Nielsen Hauge på en fjerdeplass hos publikum. Han er nominert både som lekpredikant og industrigründer. Nielsen Hauge levde store deler av sitt liv (1771-1824) i Oslo. Han var blant annet med å etablere boktrykkeriet Grøndal & Co og Bjølsen Mølle.
Hauge har hatt mange etterfølgere som er preget av Hauges syn på åpenhet mot samfunnet og utfordringene i det borgerlige liv.


LES OGSÅ:



Kinamisjonær

Fra Bergen er det kinamisjonæren Marie Monsen som ligger høyest oppe på listen av kristne helter, dette med en 17. plass. Da Monsen kom til Kina i 1901, var det bare noen få kristne der, etter misjonsvirke hennes i Kina i over 30 år er det i dag over 100 millioner kristne i Kina.



FAKTA Norwegians halehelter
:

  • På nettstedet halehelter.no kan folk stemme på norske helter som skal pryde fire av Norwegians 200 nye fly.
  • Heltene må være avdøde personer som har gjort seg bemerket, også utenfor Norge.
  • En jury i fire byer har foreslått tre navn hver og i tillegg kan publikum stemme frem to navn for hver by. De som får flest stemmer, blir med i det endelige valget 11. - 13. april.