– Arbeidsledigheten har druknet i flyktningkrisen

Ap-leder Jonas Gahr Støre er bekymret for at oppmerksomheten rundt arbeidsledigheten i Norge er blitt borte i høstens flyktningkrise.

– Omtrent samtidig med valget kom flyktningkrisen, og den definerte perspektivet denne høsten. Det har tatt mye energi, og konsekvensene av denne krisen er at fokuset på arbeidsledigheten har kommet i annen rekke, sa Støre da han oppsummerte det politiske halvåret på en pressekonferanse fredag.

Han understreket at arbeidsledigheten klart hadde ligget på sakstoppen hvis ting hadde vært annerledes.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi passerer nå Tyskland i arbeidsledighet. Fallet i oljeprisen er det ingen som kan lastes for, men hva vi gjør for å møte bransjene er viktig i fremtiden, uttalte Ap-lederen.

Samtidig kritiserte Støre regjeringen for å ha gjort for lite, for sent. Han trakk fram at temaet arbeidsledighet ikke har vært sentralt for verken Frp, Venstre, KrF eller Høyre.

– Vi må støtte næringene som sliter, særlig langs kysten i Sør-Norge. Området som betegnes som «Subsea valley», som har sterk industri med tilknytning til olje og gass, strekker seg helt fra Kongsberg til Fornebu. Vi må også ta vare på dem som blir ledige og hindre at ungdom faller ut i arbeidsledighet, understreket Støre.