Arafat ønsker Abu Ala

PLO-leder Yassir Arafat ønsker Ahmed Korei, også kjent som Abu Ala, til etterfølger av Mahmoud Abbas som palestinernes statsminister.

Mahmoud Abbas trakk seg i helgen som statsminister for den palestinske selvstyradministrasjonen på grunn av intens maktkamp med Yassir Arafat.

PLOs sentralstyre og ledelsen i Fatah, som er den største grenen innen PLO, har i følge NTB godkjent Ahmed Korei som Abbas etterfølger. Ala var på samme måte som Abbas sentral i fredsforhandlingene som førte frem til Osloavtalen i 1993.
Den amerikanske utenriksministeren Colin Powell sa søndag at regjeringen i Washington vil "forhandle med det palestinske folks statsminister, hvem den personen enn måtte være".

Men Powell understreket at det fortsatt er uaktuelt å forhandle direkte med Arafat. Israels utenriksminister Silvan Shalom sa søndag at det var ?uunngåelig? å sende Arafat i eksil.

-Korei er en mann med dyp og inderlig tro på fred med Israel. Spørsmålet er ikke hvem som skal være statsminister, men om vedkommende vil la seg holde i stramme tøyler av Arafat, sa USAs tidligere Midtøsten-utsending Dennis Ross i en kommentar.