KrFs andre nestleder Bjørg Tysdal Moe.

Åpner døren

– Ja, selvfølgelig de er velkommen, sier KrFs 2. nestleder Bjørg Tysdal Moe. Hun er mangeårig varaordfører i Stavanger kommune og kjenner flere i det nye verdikonservative KrF-nettverket.

Etter tips hadde hun vært inne og sett på nettverkets side på Facebook før Dagen tok kontakt. Hun avviser at det har vært en dreining i KrFs politikk og at de viser svakhet.

Les også: Håper de velkomne i KrF

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Nå har jeg vært med ganske mange år i KrF. Den ideologiske plattformen som gjorde at jeg ble med i KrF, var nettopp nestekjærlighet, forvalteransvar og menneskeverd. Ideologien og plattformen er akkurat det samme, sier Bjørg Tysdal Moe.

– Forstår du at de opplever støtten til Rosa Kompetanse som problematisk?

– Rosa Kompetanse støttes fordi vi jobber aktivt mot mobbing. Satsingen mot mobbing begynte med Kjell Magne Bondevik, og jeg er stolt over at vi fremdeles går i front her, sier hun.

– Er det problematisk at LHH har en annen ekteskapsdefinisjon enn KrF?

– Vi står fast på vår ekteskapsdefinisjon. Det er det ingen tvil om. Det stortingsgruppen har gjort, er å støtte aktivt kampen mot mobbing, sier Tysdal Moe.

Samtidig utfordrer hun medlemmene i nettverket.

– Jeg hadde ønsket at engasjementet ikke bare gikk på leserbrev, men at de også deltar i de demokratiske prosessene i partiet. Nå holder vi på med programarbeid i lokal- og fylkeslag. Vær med i de prosessene, oppfordrer Tysdal Moe.

– Sakene de jobber for som ekteskapslov, innvandringspolitikk, kriminalpolitikk og Israels-støtte er vel saker med mer nasjonal profil?

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det som drøftes lokalt og på fylkesmøte kan også løftes inn nasjonalt.

Les også
Millioner til vern av familier
Les også
Feiret flere flyktninger til NorgeKvoteflyktning
Les også
KrF, mobbing og homofili
Les også
KrF-skuta på feil kurs
Les også
Forventer «velkommen» fra ledelsenNettverket Fram mot Sentrum