RADIOSTASJON: - Når vi får vår egen radiostasjon kan vi sende langt flere programmer, og i tillegg får vi større rekkevidde, forteller den kenyanske radioleder Gideon Mumo, som er på besøk i Norge. Her hilser han på misjonær Jakob P. Trodahl, som tidligere var nær medarbeider i Kenya.

- Åpne dører til muslimer gjennom radio

- Vi har i dag åpne dører ut til muslimene gjennom radio, for det er ingen grenser for radiobølgene.

Dette forteller radioleder Gideon Mumo, som står i spissen for radio Voi i Kenya. Den drives av Scripture Mission, som er Norsk Luthersk Misjonssambands registrerte navn i landet. Voi ligger omkring 33 mil fra hovedstaden Nairobi.
Mumo er invitert til Norge i forbindelse med Norea Mediemisjons 50 års jublieum, og han deltok blant annet på et misjonsmøte i Sandnes under sitt opphold her i landet.
Satse blant muslimer
- Vi ønsker å forkynne evangeliet til dem som aldri har hørt om Jesus, og vi vil satse blant muslimer. Mange av dem har aldri lest i Bibelen eller sett en bibel. Hvordan skal disse få høre evangeliet når vi ikke kan sende misjonærer eller kristen litteratur til dem? Radiosendinger er vår store sjanse, for ingen kan stenge ute radiobølgene fra sitt hjem. Radio er det eneste verktøy vi kan bruke for å nå en del muslimer i tillegg til bønn, sier Gidoen Mumo.
Han opplyser at et av programmene har tittelen "Søk og du skal finne". Målet er at muslimske lyttere skal selv stille spørsmål om Gud og evigheten.
- Vi ber og håper at muslimene skal søke Herren ut fra det de hører i programmene, sier radiolederen.
Han viser til at det kan være både tungt og kjedelig å drive misjon blant muslimer, for en ser ofte så lite frukter.
- Vi kan falle for fristelsen og tro at vi har tapt kampen mot islam. Men la oss ikke glemme hva som skjedde i Kina da revolusjonen kom og misjonærene måtte ut av landet. Det ble i denne tiden en stor vekst blant de kristne, minner Gideon Mumo om.
Bygge radiostasjon
Han legger ikke skjul på at det er dyrt å betale for sendetid på radioen i Kenya, og derfor har de planer om å gjøre om studioet på Voi til en radiostasjon.
- Vi har i flere år bedt om at denne muligheten må åpne seg, og nå er vi takknemlig for at ting ser ut til å legge seg til rette. Når vi får vår egen radiostasjon kan vi sende langt flere programmer, og i tillegg får vi større rekkevidde. Vi håper at våre programmer kan nå helt ut til kysten av Kenya, for her er det mange muslimer.
Jeg ønsker å takke alle støttespillere i Norge, og dere vil også være trofaste og gode medarbeidere i tiden fremover. Oppdraget er enda ikke fullført, men vi skal kaste sæden (Guds ord) ut til folket. "De som sår med gråt, skal høste med fryderop", står det i Salme 126,5, avslutter Gideon Mumo.
@Kreditering:DAGEN