Ap vant mai, Høyre fortsatt størst

Ar­bei­der­par­ti­et voks­te 1,2 pro­sent­po­eng fra april til mai. De blå­blå falt til­sva­ren­de mye.

Gjen­nom­snit­tet av ti na­sjo­na­le me­nings­må­lin­ger som ble pub­li­sert i mai og somPoll of polls har be­reg­net, girAp en opp­slut­ning på 28,9 pro­sent. Det er opp fra 27,7 pro­sent i april, og den størs­te en­kelt­end­rin­gen fra for­ri­ge måned for noe parti.

Med 100 dager igjen til val­get erHøyre fort­satt lan­dets størs­te parti med et gjen­nom­snitt i mai på 31,8 pro­sent. Det er 0,8 pro­sent­po­eng ned fra april.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Sam­ti­dig fal­lerFrem­skritts­par­ti­et 0,5 pro­sent­po­eng fra for­ri­ge måned til 16,0. Det ville gitt et blå­blått fler­tall på Stor­tin­get med 87 man­da­ter ved valg.

De rødgrøn­ne ville sam­let fått 38,1 pro­sent etter atSV fikk et snitt i mai på 4,7 pro­sent (-0,3) ogSen­ter­par­ti­et 4,5 pro­sent (-0,3). Det ville gitt 66 man­da­ter.

KrF ogVenst­re lig­ger sta­bilt fra for­ri­ge måned med et snitt i mai på hen­holds­vis 5,3 pro­sent (-0,2) og 4,7 pro­sent (+0,2). Det ville gitt de fire bor­ger­li­ge par­ti­ene en sam­let opp­slut­ning på 102 man­da­ter der­som gjen­nom­snit­tet i mai hadde vært stor­tings­valg. (©NTB)