Ap-statssekretær roser Evangeliesenteret

Evnen til å sette agenda, være vaktbikkje og formidle kunnskap er noe av det statssekretær Kjell Erik Øie i Helse- og omsorgsdepartementet verdsetter med Evangeliesenteret.

Øie påpeker at frivillige og ideelle organisasjoner som Evangeliesenteret har en sentral rolle på rusfeltet.

- Historisk er det ideell sektor som har stått for mange av hjelpe- og behandlingstiltak innen rusomsorgen, og har i mange tilfeller bidratt til utvikling av nye tilbud, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Hva kjennetegner Evangeliesenterets arbeid?

- Organisasjoner som Evangeliesenteret er viktige politiske agenda-settere og vaktbikkjer, kunnskapsformidlere for opinionen, politikere og forvaltning, og de har vært sentrale aktører innenfor behandling og rehabilitering, sier han.

- Frivillige og ideelle organisasjoner gjør en uvurderlig innsats for svært mange mennesker hver eneste dag. Der hvor det ordinære hjelpeapparatet slutter, er de på plass med en type engasjement som det er vanskelig å kreve av det offentlige, sier Øie.

Ønsker innovatører

Han påpeker at frivillige og ideelle organisasjoner ofte har vært pionerer som har vist vei for det som senere er blitt naturlige oppgaver for velferdssamfunnet.

- På hvilke måter ønsker dere å legge forholdene til rette for dem?

- Organisasjonene skal fortsatt utfordres til få ta rollen som innovatører på helse- og omsorgsfeltet, involvere nye generasjoner frivillige og utvikle nye organisasjons- og driftsformer i form av ideelle tiltak og samvirkeløsninger der brukerne og deres organisasjoner er mer aktivt inne på eier- og driftssiden, svarer Øie.

Han viser til at regjeringen har inngått en samarbeidsavtale med Frivillighet Norge for å sikre at slike organisasjoner kan opprettholde og videreutvikle arbeidet sitt.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Samtidig er det viktig å sørge for at brukerne opplever et samlet tjenesteapparat. Vi må derfor sikre oss at tjenestene mellom kommune, stat og ideelle i større grad samhandler og fremstår som helhetlige. Det er også viktig med kvalitet og kvalitetsutvikling i dette arbeidet. Kompetanse er sentralt, også når det gjelder ideelle aktører, sier Øie.Dagen