Ap og Høyre vil straffe for snille privatskoler

Pri­vat­sko­ler som gir kuns­tig høye stand­punkt­ka­rak­te­rer, bør ri­si­ke­re å miste stats­støt­ten. Den mener både Trond Giske (Ap) og Hen­rik As­heim (H).

- Vi kan ikke ri­si­ke­re at pri­vat­sko­le­ne til­byr uri­me­li­ge høye stand­punkt­ka­rak­te­rer for å til­trek­ke seg ele­ver. Det vil være svært urett­fer­dig over­for andre ele­ver, sier Giske tilVG.

Han mener atpri­vat­sko­ler som har sys­te­ma­tisk store avvik mel­lom stand­punkt- og ek­sa­mens­ka­rak­te­rer - slik enun­der­sø­kel­se fra Ut­dan­nings­di­rek­to­ra­tet på­pe­ker - bør ri­si­ke­re å miste stats­støt­ten.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Giske er leder i Stor­tin­gets kir­ke-, ut­dan­nings- og forsk­nings­ko­mité og fin­ner gehør for sitt syns­punkt hos Høy­res ut­dan­nings­po­li­tis­ke tals­mann Hen­rik As­heim.

- Bort­fall av stats­støt­ten er noe man bør vur­de­re. Det er svært vik­tig for en skole at man kan ha til­lit til at vur­de­rin­ger og ka­rak­ter­set­ting fore­går på en se­riøs og rett­fer­dig måte, un­der­stre­ker han.

Trond Giske sier at han for­ven­ter atKunn­skaps­de­par­te­men­tet nå gjen­nom­går år­sa­ke­ne til det store spri­ket i ka­rak­ter­set­tin­gen hos pri­vat­sko­le­ne.