Ap-lederen advarer mot ekstremisme

Høyre­po­pu­lis­tis­ke par­ti­er eller eks­tre­me isla­mis­ter som sprer sitt hat. For stats­mi­nis­ter Jens Stol­ten­berg er begge deler eks­tre­mis­me som han opp­ford­rer Ap-lands­mø­tet til å stå opp mot.

- Vi sto opp mot fa­scis­men, vi sloss mot kom­mu­nis­men og nå skal vi be­kjem­pe eks­tre­mis­me av alle slag. Vi skal aldri til­la­te to­ta­li­tæ­re kref­ter å vinne over de­mo­kra­ti­et, sier Stol­ten­berg i sin tale tilAp-lands­mø­tet.

Høyre­po­pu­lis­tis­ke par­ti­er vokser fram i Euro­pa, og eks­tre­me isla­mis­ter sprer sitt hat.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- For meg går dette ut på ett. Eks­tre­mis­me er eks­tre­mis­me, uan­sett farge, uan­sett re­li­gion, Det er ond­ska­pens sir­kel som slut­tes, sier Stol­ten­berg.

Han leg­ger til at i land etter land his­ses det igjen til hat mot «de andre», jøder, mus­li­mer eller krist­ne, de ho­mo­fi­le og rom­fol­ket. Når de fles­te har det godt, er det lett å over­se dem som fal­ler uten­for, mener han.

- Vårt pro­sjekt er å skape fel­les­skap som er tryg­ge nok til å in­klu­de­re alle, og ster­ke nok til å stå opp mot dem som vil bru­ta­li­se­re ar­beids­li­vet, re­ver­se­re kvin­ners ret­tig­he­ter eller sette ut­sat­te grup­per opp mot hver­and­re. (©NTB)

 Se direktesendt nett-TV fra landsmøtet, torsdag-søndag, her på Dagen.no