Ap har tatt igjen Høyre på ny måling

Ar­bei­der­par­ti­et har stor­met opp på siden av Høyre på NRKs me­nings­må­ling for fe­bru­ar. Begge par­ti­ene får en opp­slut­ning på 30,2 pro­sent.

For stats­mi­nis­ter Jens Stol­ten­bergs parti er dette en fram­gang på 1,7 pro­sent­po­eng, mens Erna Sol­berg må kon­sta­te­re en til­bake­gang på 3,0.

Erna Sol­berg sier tilNRK at hun ikke er sær­lig be­kym­ret over sving­nin­ge­ne på parti­baro­met­ret.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Det går opp og ned på me­nings­må­lin­ge­ne, og det kom­mer det all­tid til å gjøre. Jeg vet ikke om det er en spe­si­ell grunn til at vi går til­ba­ke på denne må­lin­gen, men vi går fram på de fles­te andre. 30 pro­sent er uan­sett et fan­tas­tisk godt re­sul­tat, og dette er et kjempe­godt re­sul­tat for bor­ger­lig side, sier hun.

Både Frp og KrF går noe til­ba­ke (0,2 og 1,2 pro­sent­po­eng) til 17,6 og 4,4 pro­sent. Venst­re hop­per opp 0,5 pro­sent­po­eng, men lig­ger fort­satt under sperre­gren­sa med en opp­slut­ning på svake 3,9 pro­sent.

Re­gje­rings­par­ti­ene Sp og SV leg­ger på seg 1,3 og 1,6 pro­sent­po­eng til 5,3 og 5,5 pro­sent. Rødt går fram 0,4 til 1,5, mens Miljø­par­ti­et De Grøn­ne hal­ve­rer opp­slut­nin­gen fra 1,4 til 0,7. Andre lis­ter og par­ti­er får 0,8, ned 0,4 pro­sent­po­eng.

(NTB)