Ap faller mest blant de store partiene

Ar­bei­der­par­ti­et går mest til­ba­ke av de store par­ti­ene på en fersk me­nings­må­ling, med en ned­gang på 1 pro­sent­po­eng til 26,9 pro­sent. Høyre er størst med støt­te fra 31,6 pro­sent av de spur­te.

Høyre går til­ba­ke 0,2 pro­sent­po­eng på Norstats fe­bruar­må­ling forVårt Land , men be­fes­ter po­si­sjo­nen som lan­dets størs­te parti. Frem­skritts­par­ti­et er det tred­je størs­te par­ti­et med en frem­gang på 0,1 pro­sent­po­eng til 18,9 pro­sent.

Mens det størs­te re­gje­rings­par­ti­et fal­ler, går So­sia­lis­tisk Venstre­par­ti fram 1,3 pro­sent­po­eng til 5,2 pro­sent. Sen­ter­par­ti­et taper 0,6 pro­sent­po­eng på må­lin­gen og fal­ler under sperre­gren­sen med 3,8 pro­sent.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Venst­re gjør det bra, med en fram­gang på 1,1 pro­sent­po­eng til 5,3 pro­sents opp­slut­ning. Rødt får 1,6 pro­sent, en opp­gang på 0,1 pro­sent­po­eng, og Miljø­par­ti­et De Grøn­ne støt­tes av 0,8 pro­sent av de spur­te, et fall på 0,3 pro­sent­po­eng siden for­ri­ge må­ling. Andre par­ti­er og grup­per får en opp­slut­ning på 1,0 pro­sent, en ned­gang på 0,8 pro­sent­po­eng.

Hvis må­lin­gen hadde vært valg­re­sul­tat, ville re­gje­rings­par­ti­ene Ap, Sp og SV til sam­men fått 58 stor­tings­re­pre­sen­tan­ter. Høyre og Frp ville fått 87 re­pre­sen­tan­ter til sam­men.

Feil­mar­gi­nen på Norstats må­ling for Vårt Land er opp­til 3,5 pro­sent­po­eng. (©NTB)