Anundsen får Krekar-saken på sitt bord

Justisdepartementet skal nå avgjøre om begjæringen om utlevering av mulla Krekar skal etterkommes.

JustisministerAnders Anundsen (Frp) kan derfor foreløpig ikke gi noen vurdering av om Krekar vil bli utlevert.

– Det kan jeg ikke svare på, for vi skal faktisk behandle forvaltningssaken og vekte de ulike hensynene mot hverandre før vi skal fatte et vedtak, sier han til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Jeg er glad for at vi har fått rettens vurdering av om vilkårene for utlevering foreligger. Det har domstolene konkludert med at de gjør. Det er en forutsetning for at Justis- og beredskapsdepartementet kan foreta sin behandling av utleveringsbegjæringen. Det setter vi i gang med med en gang, og vi jobber så fort vi kan med det.

Departementet skal nå fatte et vanlig forvaltningsvedtak etter utleveringsloven, forklarer Anundsen.

– Det blir fattet et vedtak, og så er det klagemulighet på det vedtaket, etter ordinære forvaltningsmessige prinsipper. Klagefristen er tre uker. Så vil departementet foreta en vurdering av klagen, og hvis den ikke imøtekommes, er det behandling i statsråd, som er siste klagemulighet i vår sammenheng, sier justisministeren.

Han er kjent med at Krekars advokat har varslet at han vil ta saken til Den europeiske menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg.

– Det har han mulighet til, men det er ikke grunn til å tro at det vil påvirke den norske prosessen i vesentlig grad.

Les også:

 

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Innlegg avDagen.