USAs utenriksminister Antony Blinken på vei ut til flyet som fraktet ham til Midtøsten, på Andrews Air Force Base utenfor Washington D.C. Foto: Alex Brandon / AP / NTB

Antony Blinken har ankommet Israel

USAs utenriksminister Antony Blinken har tirsdag morgen ankommet Israel i et forsøk på å opprettholde våpenhvilen mellom Israel og Hamas.

Blinken skal møte Israels statsminister Benjamin Netanyahu og palestinernes president Mahmoud Abbas, men ikke Hamas. Blinken forventes å rette fokuset mot gjenoppbygging av regionen uten å snakke med den sistnevnte gruppa, som regnes som terrorister av både Israel og USA.

Blinken er den mest høytstående amerikanske diplomaten som har besøkt området siden Joe Biden ble president i januar. Biden hadde håpet på at han kunne prioritere Kina og klimaendringer i utenrikspolitikken, men den elleve dager lange krigen mellom Israel og Hamas krever igjen USAs oppmerksomhet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Konflikten har krevd mer enn 250 menneskeliv, hovedsakelig palestinere, og endte med en våpenhvile som Egypt fikk forhandlet fram fredag.