Antisemittismen øker i Belgia

Tallet på antisemittiske angrep i Belgia har økt med 23 prosent fra 2011 til 2012. 80 tilfeller er rapportert, det høyeste siden 2009.

Det er den belgiske antisemittiske organisasjonen «Antisemitisme.Be» som har fått inn rapporter om rekordmange overgrep mot jøder i Belgia det siste året.

De hevder de må tilbake til år 2000 for å komme opp i lignende tall, med unntak av 2009 da Gazakrigen førte til en sterk økning i antisemittiske overgrep over hele verden, skriver avisenHaaretz.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

På fotballkamper

Organisasjonen melder at de 80 tilfellene det siste året utgjør 34 prosent økning i forhold til gjennomsnittet de siste tolv årene. De antyder at den merkbare økningen i tallet på overgrep kom etter drapene på fire jøder av en ekstrem muslim i Toulouse i Frankrike i mars 2012.

Fem av overgrepene gikk ut over personer, tre av dem skjedde i Antwerpen. Tretten av tilfellene var vandalisme mot jødiske institusjoner, og 30 tilfeller var trusler uttrykt på internett. Mange av tilfellene skjer på fotballkamper.

Antisemittiske handlinger som går påIsrael og fornektelse avHolocaust er også vanlig.

Undersøker i Nederland

I mai meldteCenter for Information and Documentation on Israel (CIDI) i Haag om betydelig økning i rapporter om fotballrelatert antisemittisme. I februar i år ba CIDI det hollandske undervisningsdepartementet om å undersøke tilfeller av antisemittisme i den videregående skolen i Nederland.

DAGEN