Partileder for Sverigedemokraterna, Jimmie Åkesson, kommer til å holde et valgkampmøte for svensker som jobber i Norge utenfor Stortinget fredag 15. august. Sverigedemokratene er sterkt kritiske til innvandring og ønsker ikke et flerkulturelt samfunn. Foto: OLA TORKELSSON / TT / NTB scanpix

Antirasister vender ryggen til Åkesson

Når Sverigedemokraternas leder Jimmie Åkesson holder sin valgtale utenfor Stortinget i Oslo senere i dag, vil han bli møtt av demonstranter.

– Partiets brudd med den nazistiske fortiden virker ikke helhjertet, fastslår nettstedet Vepsen, som inviterer antirasister til å «vende ryggen til Åkesson og hans hatprat».

Partilederen er ute på en omfattende valgturné i anledning det svenske riksdagsvalget og legger turen innom Oslo fredag. Klokken 13.30 skal han tale på Eidsvolls plass utenfor Stortinget.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det bor mange svenske velgere i Oslo. Vi ønsker å nå fram til dem med vårt budskap, sier Åkessons stabssjef Linus Bylund til NTB.

Han opplyser at besøket i Oslo skjer på Åkessons eget initiativ og ikke etter invitasjon fra norske sympatisører. At det er varslet demonstrasjoner, tar han øyensynlig med stor ro.

– Det er nok ikke første gang den ekstreme venstresiden dukker opp under våre arrangementer, sier han.

Les også
Åkesson: – Islamismen er vår tids nazisme
Les også
Sverigedemokraterna krever innflytelse i innvandringspolitikken